Close Menu
    Facebook
    komarnoviny.sk
    • Domov
    • Región
    • Šport
    • Ekonomika
    • Politika
    • Slovensko
    • Kultúra
    • Maďarčina
    komarnoviny.sk
    Domov»Jedlo»Pekáreň, ktorá dýcha históriou
    Jedlo

    Pekáreň, ktorá dýcha históriou

    13. apríla 2024Updated:8. júla 20243 Min čítanie
    Zdieľať
    Facebook LinkedIn Email Copy Link WhatsApp

    Dlhú dobu som si myslel, že pekáreň v Komárne fungovala oproti trhovisku.Vedúci prevádzky Zoltán Trenka mi však objasnil, že som sa mýlil. V apríli sa presťahovali na nové miesto, takže že ich už nájdete na ulici Petőfiho. Otvorenie prevádzky sa bude konať v dňa 15. apríla. Starých aj nových zákazníkov s radosťou očakávame. V ponuke budú croissanty, preto dúfame, že zákazníkom bude chutiť.

    Ešte v decembri bolo otázne, či pekáreň bude fungovať i naďalej, kedže počas epidémie koronavrusu im výrazne klesol obrat. Majiteľa predajne Zoltána Trenku poznám už viac, ako 10 rokov a bolo vidieť,že toto rozhodnutie prijal s ťažkým srdcom. O niekoľko týždňov sme sa už rozprávali o presťahovaní prevádzky na iné frekventovanejšie miesto.

    „Vždy som chcel byť podnikateľom. Vravel som si, bolo by pekné viesť takúto pekáreň. Pred vyše 13 rokmi som chodieval nakupovať do pekárne a zo žartu som vtedajšiemu majiteľovi povedal, že by som chcel prevziať podnik, ktorý sa aj tak chystali predávať. V tom momente sa začal príbeh dnešnej pekárni v Komárne. Predajňu mali predtým v Kauflande, neskôr v priestoroch nákupného centra v tržnici, potom na mieste dnešnej Molett Fashion a nakoniec sa presťahovali do bývalej lakovne.

    Pred niečo vyše desiatimi rokmi bol náším najpredávanejším výrobkom starodávny, tradičný chlieb. Denne sme ho predali cez 30-40 kusov. Počas pandémie všaknáš predaj dramaticky klesol. Kým v minulosti prevádzku navštevovalo okolo 400 až 500 ľudí, dnes je to len zlomok.

    Príčin je hneď niekoľko. Na ulici Jókaiho a na Klapkovom námestí sa pozatváralo veľa obchodov, takže nebol taký ruch, ako inokedy. Chyby som urobil zhľadiska marketingu a produktov. Žiaľ aj naši zamestnanci dostávali negatívne spätné väzby a tým pádom sme na konci minulého roka stáli pred dvoma možnosťami: buď zatvoríme, alebo sa presťahujeme na nové miesto.“

    Zoltán však trval na tom, že komárňanskú pekáreň chce udržať, a to aj zhľadiska, že nežije so svojou rodinou v Komárne. No i cez to sa považuje za obyvateľa Komárna. Osud prevádzky a jeho zákazníkov mu vždy „ležal” na srdci. Tak sa nakoniec rozhodol presťahovať pekáreň na ulicu Petőfiho.

    „Boli v hre tri miesta. Na Považskej ulici Family center, úsek vedúci k Alžbetinskému mostu alebo Petőfiho ulica.

    Do úvahy prichádzali tri lokality. Rodinné centrum na Bratislavskej ceste, úsek k Alžbetinmu mostu, či ulica Petőfiho.Tieto tri miesta zodpovedajú najlepšie z podnikateľského hľadiska, kedže sú to najfrekventovanejšie miesta.

    Lokalita na ulici Petőfiho je menšia, ale snažili sme sa z nej vyťažiť maximum. Ponuka produktov nebude o nič menšia, dokonca spolupracujeme s novými dodávateľmi. Okrem pekárenských výrobkov budúv ponuke aj mliečne výrobky od Cserpesa, údeniny zo Štúrova, cestoviny, a aj potraviny z jedinej biofarmy na Slovensku Szalka, či bezlepkové výrobky.“

    Je tu veľká konkurencia, ale podľa Zoltána to vo väčšine prípadov dokonca prospieva prevádzke, pretože to motivuje k neustálemu sa zlepšovaniu prevádzky.

    Pekáreň má v Maďarsku veľký úspech, je to značka postavená na kvalite. Ak si prídete vychutnať chutnú kávu a raňajky, môžete si byť istí kvalitou. Značka je obľúbená aj na Slovensku a to hlavne v maďarsky hovoriacich regiónoch. Nájdete tu 6 až 8 minipredajní, ktoré sú aj v Dunajskej Strede v obchodoch COOP.

    Zaujímalo ma, aké sú Zoltánove obľúbené pekárenské výrobky. „Mám veľmi rád chlieb, môže to byť ražný, či špaldový. Zo sladkých výrobkov mám najradšej fitness croissant a kakaového slimáka. Veľmi obľúbeným produktom z pekárne sú buchty pečené priamo na prevádzke.

    Je nám potešením, že pri novootvorení prevádzky t.j. v dňa 15. apríla budú prítomní noví, ako aj súčasní zákazníci. Otvorenie sa uskutoční o 7:00 hodine.Všetci ste vítaní.

    (ci)

    Share. Facebook LinkedIn Email WhatsApp Copy Link

    Mohlo by vás zaujimať

    Príroda

    Krakľa belasá – drahokam slovenskej ornitológie

    9. apríla 2025
    Poľnohospodárstvo

    Slintačka a krívačka na Slovensku. Hospodári sa boja toho najhoršieho

    25. marca 2025
    Komárno

    Burza práce v Komárne, ako aj pracovné príležitosti a životné podmienky v Maďarsku.

    23. marca 2025
    Región

    Rozvoj regiónu pod drobnohľadom Branislava Becíka

    19. marca 2025
    Región

    Bojovný duch, vytrvalosť a pokora: Anjelská bojovníčka vo svete bojových športov

    15. marca 2025
    Jedlo

    Ratatouille po komárňansky

    27. februára 2025
    Add A Comment

    Comments are closed.

    YOU – Tvár posadnutosti

    12. mája 2025

    Pápež Lev XIV. Kladie dôraz na mier a posilnenie jednoty

    12. mája 2025

    8. máj — V dejinách aj v srdciach

    8. mája 2025

    Trump ustupuje z mierových rokovaní? Alternatívny plán ako ekonomická do-hoda?

    5. mája 2025

    1. máj — Deň moci, revolúcie, tragédií a nádeje

    1. mája 2025
    Sledujte nás na sieťach
    • Facebook
    Facebook
    © 2025 Komárnoviny/Komárnomédia.

    Napíšte čo vás záujíma a stlačte Enter pre vyhľadanie. Stlačte Esc vypnutie vyhľadávania.