Close Menu
    Facebook
    komarnoviny.sk
    • Domov
    • Región
    • Šport
    • Ekonomika
    • Politika
    • Slovensko
    • Kultúra
    • Maďarčina
    komarnoviny.sk
    Domov»Jedlo»Denník komárňanskej menučkárky, 46. a 47.týždeň
    Jedlo

    Denník komárňanskej menučkárky, 46. a 47.týždeň

    26. novembra 20245 Min čítanie
    Zdieľať
    Facebook LinkedIn Email Copy Link WhatsApp

    Denné menu zvyčajne predstavuje výber jedál, ktoré sú v reštaurácii alebo jedálni ponúkané na konkrétny deň. Mojou úlohou v tejto rubrike bude každý týždeň navštíviť 3–4 reštaurácie a následne zhodnotiť svoje obedové dobrodružstvá. Hodnotiť budem férovo a objektívne, len to jedno jedlo, ktoré v ten deň v podniku ochutnám. A ako to u mňa býva zvykom, moje najobľúbenejšie mi práve niečo pokazia a moje najmenej obľúbené si v ten deň vstúpia do svedomia. Ale aj taký je život a aj také sú menučka v našom malom meste.

    Polievkári, 13.11.2024

    Polievkári sú v Komárne jedinečným konceptom zameraným na polievky. Denne ponúkajú tri rôzne druhy polievok, ktoré si môžete skombinovať so šalátom za príjemnú cenu 7,50 €. Osobne tento nápad hodnotím veľmi pozitívne, pretože polievky patria medzi moje najobľúbenejšie jedlá. Moje skúsenosti s touto reštauráciou sú zatiaľ iba na začiatku – objednávala som si od nich dvakrát. Tentokrát som si vybrala šošovicovú polievku s párkom a tuniakovo-cestovinový šalát. Polievka bola veľmi horúca, čo hodnotím ako plus. Chuťovo bola priemerná, no bola príjemne hustá. Okrem šošovice, párkov a zemiakov som si v nej nevšimla ďalšie suroviny, čo naznačuje, že ostatné ingrediencie boli pravdepodobne rozmixované do základu. Tuniakovo-cestovinový šalát tvorili z 80 % cestoviny, doplnené o cibuľu, tuniaka a veľké množstvo kukurice. Podľa môjho názoru by šalát mal obsahovať maximálne 50 % cestovín, aby sa dal považovať za skutočný šalát – inak ide skôr o cestoviny s tuniakom a kukuricou. Napriek tejto výhrade musím uznať, že cestoviny boli skvele dochutené, ľahké a veľmi mi chutili. Nezaťažili ma, a určite by som si ich rada objednala znova. Hoci nejde o gastronomický zážitok na úrovni talianskych špecialít, celkový dojem bol veľmi pozitívny. Polievkári ma príjemne prekvapili a určite sa k nim ešte vrátim.

    Reštaurácia Šťastie, 19.11.2024

    Reštauráciu Šťastie nájdete na Záhradníckej 4343/10 v Komárne. Ponúka pestrý výber jedál a polievok, no hlavným lákadlom je akcia all you can eat alebo „zjedz koľko vládzeš“ za 6,50 €. Na prvý pohľad to znie ako skvelá ponuka, ale stojí to naozaj za to? Za túto cenu máte na výber zopár variácií smažených slížov, smaženej ryže, 2-3 druhy duseného mäsa so zeleninou, rôzne smažené pokrmy, sushi a dezerty. Ako nadšenec stredoeurópskeho ázijského fastfoodu som začala ostrokyslou polievkou. Tá ma však sklamala – bola iba ostrá, no takmer vôbec nebola kyslá. Hlavné jedlo pozostávalo zo smažených slížov, duseného kuracieho mäsa na hríboch a šťave a niekoľkých smažených jedál. Dusené mäso bolo naozaj dobré – mäkké, výborne dochutené, s dostatkom hríbov aj zeleniny. Slíže boli priemerné, mastné a ničím nevýrazné, typická príloha pre podobné podniky. Smažené jedlá a jarná rolka ma však úplne sklamali – boli prehnane mastné, studené a prakticky nejedlé. Skúsila som aj jedno sushi s lososom, no okamžite ma odradila výrazná rybina, ktorá vo mne vyvolala pochybnosti o jeho čerstvosti. Dezert som už radšej ani neskúšala, pretože mi kombinácia mastných smaženín a glutamánovej bomby spôsobila nevoľnosť na žalúdok a nepochybne aj na artérie. Ak patríte medzi ľudí, ktorí si potrpia na veľké porcie a neprekáža im priemerná kvalita či mastné jedlá, táto reštaurácia je pre vás. No buďte pripravení na to, že vôňa smaženého oleja vás bude sprevádzať ešte dlho po odchode. Neviem, čo by sa musela stať, aby som si toto dobrodružstvo zopakovala, no je možné, že na dusené mäsko sa ešte vrátim.

    Kortina, 22.11.2024

    Teraz trochu predbehnem celú recenziu, ale nevadí – som nadšená! Ale pekne po poriadku, aj keď trochu zhurta. V ten deň Kortina podávala šošovicovú polievku s párkom. Hovorím si, fajn, to mám rada. Síce to nie je nič, z čoho by mi vyrazilo dych, ale teším sa. Veď čo už sa dá spraviť úžasné so šošovicovou polievkou? No, keby som vedela, že mi donesú asi najlepšiu šošovicovú v mojom živote, tešila by som sa oveľa viac. Aj keď na fotke možno nevyzerala lákavo, bola extrémne hustá a fantasticky ochutená. Údené chute mi občas vadia, ale tu boli nádherne vyvážené vďaka kvalitnej slaninke. Údená chuť nezadusila celý pokrm, ale skvelo dopĺňala ostatné ingrediencie a pridávala ďalšiu úroveň chuti. Párky boli akurátne, šošovica perfektne uvarená a porcia dostatočne veľká. Už po tejto polievke som bola sýta a zároveň úplne nadšená. Ako druhý chod mi priniesli šafránovo-parmezánové rizoto s lososom a pistáciami. Najprv ma trochu prekvapilo, že nedoniesli pečeného lososa, ale gravlax – surového lososa naloženého v soli. Nebolo to nepríjemné prekvapenie, len som to jednoducho nečakala. Ryža bola presne taká, aká má byť – na skus akurát pevná, ale zároveň krásne krémová. Čerstvý losos celý pokrm posunul o triedu vyššie a v kombinácii s pistáciami jedlo pôsobilo premyslene a dokonale vyvážene. Keďže som sa už po polievke cítila najedená, polovicu rizota som si zabalila domov. Za 7,90€ sa oplatí, nie? Doma som zvyšky jedla postojačky pri kuchynskej linke, studené, a ochkala som nadšením a blahom. Netuším, či Kortina takto varí denné menu vždy, alebo som mala jednoducho šťastie na skvelý deň, ale jedno viem určite – veľmi rada sa tam čoskoro vrátim!

    A také boli moje obedy tento týždeň. Neexistuje reštaurácia, ktorá by bola každý deň úplne dokonalá. Preto vás vyzývam: choďte niekam, kde ste ešte neboli, skúšajte niečo nové, vyskúšajte miesto, kam by ste možno nikdy nevkročili, alebo sa naopak raz za čas rozmaznajte drahším obedom. Jednoducho podporte lokálne gastro a ozvláštnite si svoje obedové pauzy – hoci aj takou maličkosťou, akou je cesta za dobrým jedlom.

    (alex)

    Share. Facebook LinkedIn Email WhatsApp Copy Link

    Mohlo by vás zaujimať

    Jedlo

    Ratatouille po komárňansky

    27. februára 2025
    Jedlo

    Navštívte domácku reštauráciu „Gyertek át!” v Komárome!

    10. januára 2025
    Jedlo

    V Komárome môžete objaviť zdroj lahôdok

    25. novembra 2024
    Jedlo

    Denník komárňanskej menučkárky, 45.týždeň

    14. novembra 2024
    Jedlo

    Vášeň, dôslednosť a vytrvalosť v gastronómii

    8. novembra 2024
    Jedlo

    Denník komárňanskej menučkárky, 41.týzdeň

    4. novembra 2024
    Add A Comment

    Comments are closed.

    Ladislav Urban – Povolanie, ktoré presahuje hranice ordinácie

    21. mája 2025

    Nový život pre baštu IX: Komárno otvorilo park so psím výbehom a čarovným chodníkom

    19. mája 2025

    YOU – Tvár posadnutosti

    12. mája 2025

    Pápež Lev XIV. Kladie dôraz na mier a posilnenie jednoty

    12. mája 2025

    8. máj — V dejinách aj v srdciach

    8. mája 2025
    Sledujte nás na sieťach
    • Facebook
    Facebook
    © 2025 Komárnoviny/Komárnomédia.

    Napíšte čo vás záujíma a stlačte Enter pre vyhľadanie. Stlačte Esc vypnutie vyhľadávania.