Close Menu
    Facebook
    komarnoviny.sk
    • Domov
    • Región
    • Šport
    • Ekonomika
    • Politika
    • Slovensko
    • Kultúra
    • Maďarčina
    komarnoviny.sk
    Domov»Jedlo»Denník komárňanskej menučkárky, 41.týzdeň
    Jedlo

    Denník komárňanskej menučkárky, 41.týzdeň

    4. novembra 20244 Min čítanie
    Zdieľať
    Facebook LinkedIn Email Copy Link WhatsApp

    Denné menu je špeciálna ponuka v reštauráciách, ktorá platí len na daný deň. Zvyčajne obsahuje niekoľko jedál, ktoré sú rýchlo dostupné a cenovo výhodnejšie, ako štandardné ponuky na jedálnom lístku. Mojim poslaním v tejto rubrike bude každý týždeň navštíviť 3-4 reštaurácie a následne zhodnotiť moje obedové dobrodružstvá. Hodnotiť budem férovo a objektívne, len to jedno jedlo, ktoré presne v ten deň v podniku ochutnám. A ako to u mňa zvykom býva, moje najobľúbenejšie jedlo práve pokazia a naopak jedlo, čo moc nemusím, pripravia v daný deň perfektne, ale aj taký je život a aj také sú denné menu v našom malom meste.

    Délicatesse, 9.10.2024

    Reštaurácia Délicatesse je maximálny retro zažitok v našom meste. Cieľovú skupinu viem definovať ako prevažne rôznych majstrov z každej oblasti a to napr.: robotníkov, elektrikárov, maliarov, stavbárov alebo inak manuálne pracujúcich mužov. Ako to viem? Pretože sem veľmi rada chodím. Napriek jednoduchému staromódnejšiemu interiéru je vnútri čisto, príjemne a kľudne. Stoly sú blízko seba, prípadne ak je plno, môžete si prisadnúť k niekomu cudziemu (ak sa pekne spýtate). Zažijete aj nefalšovanú slovenskú socializáciu. Na moje nemilé prekvapenie polievka nebola už o 12:30 z denného menu k dispozícií, ale súhlasila som so zeleninovým vývarom. Na moje ešte nepríjemnejšie prekvapenie som dostala starý vývar. Nie pokazený, ale starý. A to ja už nezjem. Škoda, tešila som sa naň. Ako druhé som mala perfektne ochutený segedín s úžasnými knedľami, ktoré si dovolím povedať, že že boli buď z veľmi overeného zdroja, alebo dokonca domáce. Chýbal mi tam kopček smotany, ale to by som sa mala už príliš dobre. „Menučko“ s polievkou bolo v cene 6,-€, v mojom prípade, keďže som vrátila polievku, bolo to 5,-€. Ľúto mi je polievky, hlavné jedlo bolo fantastické, personál ústretový a milý, určite sa ešte niekedy vrátim.

    Cleopatra restaurant, 9.10.2024

    Do podniku sme sa dostali okolo 13:00. V momente, ako sme si sadli sa pri nás objavil čašník. Ako predjedlo som si objednala klasickú slepačiu polievku. Polievka bola sýto žltá, nepochybne dochutená bujónom a soľou. Mrkva bola akurát sladká, nie príliš mäkká, ani tvrdá, mäsko jemné, šťavnaté, natrhané, cestoviny trošku zanikli, ale musím uznať, že to bola tá lepšia z klasických menu polievok. Ako hlavné jedlo mi prišli 2 mleté fašírky so syrom, zemiakovou kašou a nakladaná cvikla. Fašírky boli dobre dochutené, mrzelo ma však, že syr vo fašírkach chuťovo úplne zanikol, štruktúrou boli suchšie. Suchosť však vyrovnávala krásne krémová zemiaková kaša plná masla, dobre osolená, dobre dochutená. Cvikla bola pravdepodobne kupovaná, no k jedlu sa hodila. Celkovo bol obed rýchly, efektný, sýty, za príjemnú sumu 6,30€. Bol presne taký, aký si predstavujem počas krátkej obednej pauzy cez pracovný deň. Rada sa vrátim.

    Plant-B, 10.10.2024

    Plant-B momentálne funguje ako jediná vegánska reštaurácia v Komárne, kde si viete sadnúť. Disponuje vkusne zariadeným interiérom, priateľskou obsluhou a príjemným prostredím. Presne toto všetko som dnes musela oželieť, keďže som mala pracovnú cestu, no stihla som si objednať a aj vyzdvihnúť obed. Na odporúčanie som si vzala hruškovo kalerábový krém a batátovo fazuľové fašírky s hráškovým pyré a cviklovo mrkvovým šalátom za 6,20€. Krém ako, polievka bol netradičný, dobre vychutený. Na tomto jedle ma bavilo to, že som ho do seba automaticky nachádzala, ale po lyžičkách som sa pozastavovala a snažila sa prísť na to, aké chute spoznávam. Fašírky boli veľkosťou menšie, no o to sýtejšie. Neboli mastné, či sypké, dokonca krásne „pasovali“ ku sladkavému hráškovému pyré. Pyré malo v sebe priznanú výraznejšiu chuť surového cesnaku, čo ja veľmi privítam. Plant-B je nie je len skvelá alternatíva, ale plnohodnotný obed pre ľudí, ktorí sa starajú o svoje telo, alebo sa chcú cítiť aktívne aj v poobedných hodinách. A popravde, s mastnými prstami od černohora sa ťažko píše do počítača. Viem o tom svoje.

    A také boli moje obedy ten týždeň. Neexistuje reštaurácia, ktorá je každý deň úplne dokonalá. Preto vás vyzývam, choďte niekam, kde ste ešte neboli, skúšajte niečo nové, niekde kde by ste možno nikdy nevrkočili alebo naopak, rozmaznajte sa raz za čas drahším obedom. Jednoducho podporte lokálne gastro a ozvláštnite si svoje obedové pauzy. Aj keď takou maličkosťou, akou je cesta za dobrým jedlom.

    (alex)

    Share. Facebook LinkedIn Email WhatsApp Copy Link

    Mohlo by vás zaujimať

    Jedlo

    Ratatouille po komárňansky

    27. februára 2025
    Jedlo

    Navštívte domácku reštauráciu „Gyertek át!” v Komárome!

    10. januára 2025
    Jedlo

    Denník komárňanskej menučkárky, 46. a 47.týždeň

    26. novembra 2024
    Jedlo

    V Komárome môžete objaviť zdroj lahôdok

    25. novembra 2024
    Jedlo

    Denník komárňanskej menučkárky, 45.týždeň

    14. novembra 2024
    Jedlo

    Vášeň, dôslednosť a vytrvalosť v gastronómii

    8. novembra 2024
    Add A Comment

    Comments are closed.

    Ladislav Urban – Povolanie, ktoré presahuje hranice ordinácie

    21. mája 2025

    Nový život pre baštu IX: Komárno otvorilo park so psím výbehom a čarovným chodníkom

    19. mája 2025

    YOU – Tvár posadnutosti

    12. mája 2025

    Pápež Lev XIV. Kladie dôraz na mier a posilnenie jednoty

    12. mája 2025

    8. máj — V dejinách aj v srdciach

    8. mája 2025
    Sledujte nás na sieťach
    • Facebook
    Facebook
    © 2025 Komárnoviny/Komárnomédia.

    Napíšte čo vás záujíma a stlačte Enter pre vyhľadanie. Stlačte Esc vypnutie vyhľadávania.