Close Menu
    Facebook
    komarnoviny.sk
    • Domov
    • Región
    • Šport
    • Ekonomika
    • Politika
    • Slovensko
    • Kultúra
    • Maďarčina
    komarnoviny.sk
    Domov»Jedlo»Ratatouille po komárňansky
    Jedlo

    Ratatouille po komárňansky

    27. februára 20252 Min čítanie
    Zdieľať
    Facebook LinkedIn Email Copy Link WhatsApp

    Francúzski šéfkuchári zavítali na Strednú odbornú školu obchodu a služieb

    Vďaka programu Erasmus+  má Stredná odborná škola obchodu a služieb v Komárne možnosť zorganizovať množstvo zaujímavých podujatí. Vo februári k nim zavítali dvaja šéfkuchári z ich partnerskej školy a to priamo z Francúzska. Šefkuchári, zasvätili učiteľov a študentov školy okrem iného aj do príprav makróniek.

    Andrea Hajabács, koordinátorka programu Erasmus+, uviedla, že Stredná odborná škola obchodu a služieb v Komárne má od roku 2019 partnerskú školu vo Francúzsku, čo okrem iného umožňuje ich študentom absolvovať odbornú prax vo Francúzsku a zároveň prijímať študentov z Le Mans.

    „Tohtoročný výmenný program bol iný a vzrušujúci, pretože k nám tentoraz prišli dvaja odborníci z Le Mans – jeden kuchár a jeden pekár, ktorí sa aktívne päť dní venovali našim študentom. Každý deň sa francúzske triky učili žiaci z rôznych tried a ročníkov. Pracovali v dvoch skupinách, jedna skupina piekla a druhá varila. Posledný deň bol venovaný celodennej výučbe pre odborných učiteľov,“ prezradila nám Andrea Hajabács.

    Na tanieri dominovali jedlá z kuracieho mäsa a vajec. Pripravovali sa ale aj také gurmánske špeciality, ako napríklad omáčka s hľuzovkami a rizoto, francúzska cibuľová polievka či bagety. Študenti sa naučili aj správne pripraviť špargľu. Najväčší úspech však jednoznačne zožali čerstvé croissanty a sladké makrónky. Niet divu, že všetko, čo účastníci pod vedením šéfkuchárov pripravili, sa aj okamžite skonzumovalo.

    Myslím si, že fotografie z podujatia vypovedajú oveľa výstižnejšie o tom, aká skvelá atmosféra panovala počas týchto piatich dní a aké lahôdky sa podarilo pripraviť.

    Stredná odborná škola obchodu a služieb v Komárne sa vďaka programu Erasmus+ minulý rok zúčastnila aj súťaže Gastro Erasmus, kde v tímovej kategórii získala druhé miesto. Súťaž sa bude konať aj tento rok a škola sa opäť plánuje zapojiť. Študenti začnú prípravy začiatkom marca a naši čitatelia sa môžu spoľahnúť, že sa opäť pozrieme do kuchyne a ukážeme vám, akými pochúťkami sa pokúsia ohúriť porotu tentoraz.

    (sze), fotky: Andrea Hajabácsová

     

    Share. Facebook LinkedIn Email WhatsApp Copy Link

    Mohlo by vás zaujimať

    Región

    Vychovávame životaschopných odborníkov

    4. februára 2025
    Školstvo

    Viktor Szabó: Nechceme byť len „B-čkovou školou“ ale školou, ktorá má prestíž a študenti budú chcieť na nej študovať

    20. januára 2025
    Jedlo

    Navštívte domácku reštauráciu „Gyertek át!” v Komárome!

    10. januára 2025
    Jedlo

    Denník komárňanskej menučkárky, 46. a 47.týždeň

    26. novembra 2024
    Jedlo

    V Komárome môžete objaviť zdroj lahôdok

    25. novembra 2024
    Jedlo

    Denník komárňanskej menučkárky, 45.týždeň

    14. novembra 2024
    Add A Comment

    Comments are closed.

    Ladislav Urban – Povolanie, ktoré presahuje hranice ordinácie

    21. mája 2025

    Nový život pre baštu IX: Komárno otvorilo park so psím výbehom a čarovným chodníkom

    19. mája 2025

    YOU – Tvár posadnutosti

    12. mája 2025

    Pápež Lev XIV. Kladie dôraz na mier a posilnenie jednoty

    12. mája 2025

    8. máj — V dejinách aj v srdciach

    8. mája 2025
    Sledujte nás na sieťach
    • Facebook
    Facebook
    © 2025 Komárnoviny/Komárnomédia.

    Napíšte čo vás záujíma a stlačte Enter pre vyhľadanie. Stlačte Esc vypnutie vyhľadávania.